Gotrekus: Kupiłem w koncu gierke. Obczaje Twoje spolszczenie:)
Super, życzę dobrej zabawy! :)
comendante77: Gdyby nie Twoje spolszczenie pewnie gry bym nie kupił (nie ten przedział cenowy na brak pl).
Kiedyś grałem w Chaos Gate, ale utkwiła mi tylko w pamięci muzyka.
To nie moje klimaty, a teraz jest szansa, że będę się zagłębiał w świat Warhammera.
Co spowodowało prace nad wersją pl? masz za dużo czasu?
Za dużo czasu? Chciałbym, ale jego raczej mam niedomiar niż nadmiar :)
Z kilku różnych powodów:
- wcześniej tłumaczyłem raczej "pomniejsze" indyki, marzyło mi się przetłumaczenie czegoś bardziej "monumentalnego", co mógłbym uznać za moje prywatne "magnum opus" w dziedzinie tłumaczenia
- bardzo lubię grać w tytuły z uniwersum WH40k, czytałem też trochę książek, więc co-nieco "czuję" to uniwersum
- spojrzałem na listę wspieranych języków i pomyślałem "a właściwie to dlaczego nie po polsku?"
- jestem przeciwny (ostatnio niestety dość rozpowszechnionemu) myśleniu, jakoby ktoś nielubiący grać po angielsku/preferujący grać po polsku był z założenia "tłukiem", "nieukiem" itd, sam co prawda muszę dość biegle władać angielskim od prawie dziesięciu lat (ze względów zawodowych), ale nigdy nie zaakceptowałem wspomnianego toku rozumowania, w związku z czym poczucie, że komuś pomogę w ten sposób cieszyć się grą, jest bardzo przyjemne
-kocham swój język ojczysty i tłumaczenie na polski sprawia mi przyjemność